Mexicaanse autoriteiten vinden naar verluidt het vierde lichaam in een put als onderdeel van de zoektocht naar de vermiste Perth-broers Jake en Callum Robinson en de Amerikaanse vriend Jack Carter Rhoad

De autoriteiten in Mexico hebben naar verluidt een vierde lichaam gevonden als onderdeel van een onderzoek naar de verdwijning van twee Australische broers en hun Amerikaanse vriend.

De ontdekking van de vier lichamen werd volgens lokale media vrijdag lokale tijd gedaan in een ruim 15 meter diepe put vlakbij een klif in Punta San José in Santo Tomás.

Het gebied maakt deel uit van de gemeente Ensenada, net ten zuiden van de Amerikaanse grens, en dichtbij een plek genaamd de Lighthouse, die bekend staat als een afgelegen surfbestemming.

Drie van de gevonden lichamen moeten nog worden geïdentificeerd, maar de Mexicaanse nieuwszender Zeta heeft gemeld dat het vierde lichaam vermoedelijk dat is van een rancheigenaar die enkele weken geleden als vermist werd opgegeven.

De ontdekking van de lichamen komt te midden van de wanhopige zoektocht naar de Perth-broers en zussen Jake en Callum Robinson, 30 en 33 jaar oud, en hun Amerikaanse vriend Jack Carter Rhoad, 30, die naar Mexico reisden voor een surftrip.

Sinds zaterdag is er niets meer van hen vernomen en hebben ze niet ingecheckt in hun vakantieverblijf in de kustplaats Rosarito, net ten zuiden van Tijuana, in de regio Baja California.

Vrijdag, lokale tijd, kwamen ook grimmige details naar voren over de verlaten camping waar het vermiste drietal had verbleven.

Zeta meldde dat er op de locatie “bloed en tandheelkundige onderdelen” waren ontdekt.

De politie heeft naar verluidt ook de uitgebrande auto gelokaliseerd die de mannen tijdens de vakantie gebruikten, samen met “ander bewijsmateriaal” en hun verlaten tenten.

Drie mensen – twee mannen en een vrouw – zijn onlangs door de politie gearresteerd en hebben hen geholpen met hun onderzoek terwijl de autoriteiten naar het trio bleven zoeken.

Een 25-jarige vrouw werd aangehouden nadat ze door de autoriteiten was gevonden toen ze een telefoon aanzette, die vermoedelijk van een van de drie vermiste mannen was.

De ouders van Jake en Callum, Debra en Martin Robinson, maakten vrijdagavond bekend dat ze op weg waren naar Mexico.

Ze legden in een open brief uit dat Jake Australië twee weken geleden had verlaten om broer Callum te bezoeken, die in de VS had gewoond met de droom Australië te vertegenwoordigen als professionele lacrossespeler.

‘Het was de reis van je leven om zijn broer te zien, voordat hij kort daarna een nieuwe baan kreeg in het Geelong-ziekenhuis in Victoria’, zeiden ze.

“Callum en Jake zijn prachtige mensen. We houden zoveel van ze en dit breekt ons hart.

“Onze enige troost op dit moment is dat ze samen iets deden waar ze hartstochtelijk van houden. We vragen mensen om hen in gedachten en gebeden te houden en onze privacy te blijven respecteren in deze moeilijke tijd.”

Stevenson University Lacrosse zei in een Facebook-bericht dat Callum een ​​”dierbare teamgenoot en vriend” was.

“Van zijn dagen die ons naar de overwinning op het veld leidden tot zijn niet-aflatende toewijding aan academische uitmuntendheid, was Callum een ​​echte inspiratie voor ons allemaal”, aldus de post.

“Als trots lid van Team Australia en een opvallende speler voor ons universiteitslacrosseteam kende Callums passie voor het spel geen grenzen. Zijn leiderschap en toewijding speelden een cruciale rol in onze reis naar het Divisie III Nationaal Kampioenschap in 2013.”