Premier Skerrit verwelkomt de zevende Chinese ambassadeur Chu Maoming

Premier Skerrit verwelkomt de 7e Chinese ambassadeur Chu Maoming, afbeelding: facebook
Premier Skerrit verwelkomt de 7e Chinese ambassadeur Chu Maoming, afbeelding: facebook

Dominca: De premier van Dominica, dr. Roosevelt Skerrit, verwelkomde de nieuw benoemde ambassadeur van de Republiek China, Chu Maoming. De ambassadeur had vrijdag een ontmoeting met premier Skerrit nadat hij zijn geloofsbrieven had overhandigd aan president Sylvanie Burton.

De ambassadeur arriveerde in april 2024 in Dominica om zijn functie op zich te nemen als de zevende ambassadeur van China bij het Gemenebest Dominica. De komst van de ambassadeur viel samen met de viering van twintig jaar diplomatieke betrekkingen met elkaar.

Advertentie

De premier deelde mee dat hij het een eer vond de ambassadeur van de Republiek China voor een korte bijeenkomst op zijn kantoor te mogen verwelkomen. Tijdens zijn interactie met de ambassadeur verzekerde premier Skerrit dat zijn regering hem in zijn taken zal steunen.

Hij hoopte op een lange en vruchtbare werkrelatie met de ambassadeur. Tijdens zijn ontmoeting benadrukte premier Skerrit de kracht van de diplomatieke banden tussen Dominica en China. Hij sprak ook zijn oprechte dank uit aan China voor hun onschatbare steun bij ontwikkelingsinitiatieven.

China is een van de grootste voorstanders van het Gemenebest van Dominica en heeft hen gesteund bij verschillende ontwikkelingsinitiatieven. Het land is een partner van onschatbare waarde geweest in de infrastructurele groei van de natie.

In lijn hiermee hernieuwde premier Skerrit zijn engagement om nauw samen te werken met het land op het gebied van toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. De twee naties zijn al meer dan twintig jaar internationale partners van onschatbare waarde.

Het partnerschap heeft geleid tot infrastructurele ontwikkeling in verschillende sectoren van het Gemenebest Dominica. De premier deelde de glimpen van de bijeenkomst op zijn sociale media.

De bijeenkomst werd ook bijgewoond door hooggeplaatste leden van de regering van het land. Minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, Melissa Skerrit, woonde ook de bijeenkomst bij en herhaalde de toezegging om de samenwerking tussen de twee naties voort te zetten.

Advertentie

De bevolking van het land verwelkomde de nieuwe ambassadeur ook hartelijk en betuigde hun steun aan de ambassadeur terwijl hij zijn werk in het land voortzette. De mensen waardeerden de premier ook voor het voortdurend betrekken van internationale partners voor de verbetering van het land en de bevolking.