Investeren in gezinsimmigratie is de oplossing

Als immigrant uit Ecuador die Norwalk nu mijn thuis noemt, was ik ontsteld toen ik zag hoe de Amerikaanse senator Murphy hielp bij het aannemen van een recente financieringswet in het Congres die een uitbreiding van de immigratiehandhaving omvat. Naast andere schadelijke maatregelen zou het wetsvoorstel meer belastinggeld investeren in immigratiedetentie – het scheiden van hardwerkende gezinnen die eenvoudigweg in vrede willen samenleven en de Amerikaanse droom willen nastreven.

Ik weet dat senator Murphy in het verleden naast immigrantenfamilies heeft gestaan, en ik dring er bij hem op aan om nu niet van koers te veranderen. Een aanpak van handhaving en bestraffing heeft historisch gezien niet gewerkt om immigratie af te schrikken en het heeft onze gemeenschappen niet veiliger gemaakt. Het gaat ook voorbij aan de enorme geschenken die immigranten ons land brengen. In plaats van een mislukt beleid na te streven, zouden het Congres en de regering-Biden de bestaande legale routes om te immigreren moeten versterken, zoals het gezinsgebaseerde immigratiesysteem. Door dit te doen zullen we immigranten beschermen, de druk aan de grens helpen verlichten en onze natie en economie verheffen.

Gezinshereniging is lange tijd een hoeksteen geweest van het Amerikaanse immigratiesysteem. Het Congres begreep dat ons land het sterkst is als onze families samen zijn, dus creëerden ze een immigratiesysteem waarmee Amerikaanse burgers en permanente inwoners familieleden kunnen sponsoren om zich bij hen aan te sluiten en hier een huis te bouwen.

Het gezinsimmigratiesysteem heeft echter dringend hervormingen nodig. Vier miljoen mensen zitten momenteel in het buitenland vast met een achterstand op de groene kaart en moeten jaren of zelfs decennia wachten voordat ze bij hun dierbaren kunnen zijn. Door deze vertraging hebben veel familieleden die zich in het buitenland bevinden, vooral degenen die daar in gevaar zijn, weinig andere keus dan te proberen veiligheid te vinden en zich via andere wegen te herenigen met familie in de VS, bijvoorbeeld door naar de grens te komen.

Nu de presidentsverkiezingen nog maar enkele maanden voor ons liggen, heeft senator Murphy een kans om met het Congres en de regering-Biden samen te werken om echte beleidswinsten voor onze gemeenschappen te realiseren. Er kunnen vandaag de dag twee relatief eenvoudige administratieve veranderingen worden doorgevoerd om het gezinsimmigratiesysteem te verbeteren en de waarde van gezinseenheid in ons land hoog te houden.

Ten eerste moeten de VS ongebruikte groene kaarten heroveren. Elk jaar gaan duizenden groene kaarten, die gebruikt zouden moeten worden om gezinnen te herenigen en werknemers naar de VS te halen, verloren als gevolg van vertragingen in de verwerking, technische fouten en financieringstekorten. Door deze visa terug te krijgen, kunnen we onmiddellijk een deel van de achterstand wegwerken en gezinnen herenigen die al veel te lang uit elkaar zijn geweest. Deze stap zal ook familieleden beschermen die al in de VS zijn en hun status proberen aan te passen.

Ten tweede zou het bieden van voorwaardelijke vrijlating voor gezinshereniging aan mensen uit alle landen met een visumachterstand het mogelijk maken dat onze dierbaren naar de VS kunnen komen terwijl ze wachten op hun groene kaart. Deze eenvoudige maar krachtige verandering zou het mogelijk maken dat gezinnen herenigd worden en tegelijkertijd de beroepsbevolking van ons land zou uitbreiden.

In een tijd waarin Connecticut nog steeds te kampen heeft met tekorten aan arbeidskrachten, is het gezond verstand om te investeren in gezinsimmigratie. Onze immigrantenburen vervullen essentiële banen in de gezondheidszorg, de productie, de bouw en andere industrieën waarvan we afhankelijk zijn, terwijl ze miljarden aan belastingen bijdragen. Studies tonen ook aan dat immigranten de veiligheid van de gemeenschap waarborgen, omdat ze aanzienlijk minder kans hebben om misdaden te plegen dan mensen die in de VS zijn geboren

Investeren in het gezinsimmigratiesysteem is een tweeledige, win-winstrategie. Het versterkt onze economie en gemeenschappen, herenigt onze families en verlicht de druk aan de grens door de bestaande legale immigratiemogelijkheden te versterken. In dit cruciale verkiezingsjaar is het tijd om met moed en mededogen te handelen om ervoor te zorgen dat ons beleid het beste van onze waarden weerspiegelt en de VS vooruit stuwt.

Senator Murphy zelf heeft gezegd dat “we een natie zijn die sterker is vanwege onze immigratietraditie.” Ik ben elke dag getuige van deze waarheid, terwijl immigranten zoals ik bedrijven starten, essentiële banen vervullen, belasting betalen, voor onze buren zorgen en werken aan het verwezenlijken van de Amerikaanse droom. Laten we dus geen moment meer verspillen. Samen kunnen we bouwen aan een betere toekomst door de hardwerkende gezinnen te steunen die proberen bij te dragen aan de diversiteit en kracht van ons land.

Carmen Lanche is de oprichter en directeur van Comunidades Sin Fronteras CT en inwoner van Norwalk.