De top zeven

Dit zijn de zeven beste verhalen van FreshFruitPortal.com van de week.


Tim Clarkson van Zespri bespreekt crisisbeheersing en het leren van moeilijke seizoenen

Tim Clarkson, Chief Strategy Officer van het Nieuw-Zeelandse bedrijf, sprak over de reis, uitdagingen en doelstellingen van Zespri tijdens de Global Cherry Summit 2024 in Santiago, Chili.


Jalisco avocado-afsluitingsseizoen

Ondanks de barre weersomstandigheden dit jaar zal Jalisco, Mexico het seizoen afsluiten met ongeveer 120.000 ton geĆ«xporteerde avocado’s. De Mexicaanse staat is nog maar drie weken verwijderd van de afsluiting van het avocadoseizoen 2023-2024, waarbij begin juni een nieuwe fruitoogst wordt verwacht.


Citrus uit Florida hoopt op herstel in 2024

Matthew Joyner, president en CEO van Florida Citrus Mutual, vertelde FreshFruitPortal.com dat de sector graag verder wil gaan dan de uitdagingen uit het verleden.

“We hebben dit jaar een aantal miljoen dozen gewonnen en zijn bemoedigd door wat we zien bij enkele van de nieuwe therapieĆ«n die door onderzoek zijn ontwikkeld om de productie te bevorderen,” legde hij uit over de strijd tegen het vergroenen van citrusvruchten.


Peru: “We blijven de tweede avocado-exporteur ter wereld”

In exclusieve verklaringen aan FreshFruitPortal.com zei Juan Carlos Paredes, president van ProHass, de Peruaanse vereniging van producenten en exporteurs van Hass Avocado, op 11 maart dat het Peruaanse avocadoseizoen, dat in januari begon, had geprofiteerd van goede prijzen. , 40 tot 50% hoger dan vorig jaar, maar de volumes waren ongunstig.


Wat Amerikaanse fruittelers hebben geleerd van de USDA-handelsmissie naar India

Een grote delegatie van handelsvertegenwoordigers van de Verenigde Staten, onder leiding van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, reisde deze maand naar New Delhi, India om de bilaterale handel te bevorderen. Fruittelers uit het hele land sloten zich aan bij de handelsmissie, in de hoop de Indiase markt verder te kunnen aanboren.


California Almond Board meldt de eerste daling van het areaal in decennia

De California Almond Board (ABC) rapporteerde een lichte daling van het vruchtdragende areaal, de eerste sinds 1995. De analyse werd in opdracht van ABC uitgevoerd aan inlichtingenbureau Land IQ en laat een daling van minder dan 1% zien in het productieve areaal.


Verstedelijking en Gen Z-ers zorgen voor nieuwe markttrends in China

De Chinese economie vertoont na turbulente jaren tekenen van groei. De opleving wordt gedeeltelijk veroorzaakt door veel consumententrends; een daarvan is de neiging om verse en gezonde producten en detailhandelsgoederen te kopen.

Abonneer op onze nieuwsbrief