Overleg over een wegenverbeteringsproject ter waarde van 40 miljard dollar begint

Overleg met leden van de gemeenschap is gestart voor het 40 miljard dollar kostende wegenverbeteringsproject van de regering, in het kader van het programma Shared Prosperity through Accelerated Improvement to Our Road Network (SPARK).

De eerste in de reeks gemeentehuisbijeenkomsten van het SPARK-programma werd op 2 mei gehouden op de Edith Dalton James High School in Duhaney Park, St. Andrew.

De bijeenkomst bood bewoners de gelegenheid om in gesprek te gaan met verschillende overheidsstakeholders op het wegennet in hun gemeenschap.

Het SPARK-programma werd eerder dit jaar aangekondigd door premier Andrew Holness en heeft tot doel het gemeenschapswegennet van het eiland aan te pakken en te verbeteren.

De verwachte resultaten zijn onder meer een verbeterde verkeersveiligheid; betere plaatselijke drainage; en verminderde reistijd, bedrijfskosten van voertuigen en CO2-uitstoot van motorvoertuigen.

Minister van Lokaal Bestuur en Gemeenschapsontwikkeling, Hon. Desmond McKenzie herinnerde hen eraan dat het project tot doel heeft hun leven te verbeteren.

“Dit project is onpartijdig. Het is geen politiek programma… ongeacht welke kleur shirt je draagt, je front-end voelt het, dus je hebt niet één weg voor groen en één voor oranje. Iedereen gebruikt dezelfde weg en iedereen wordt op dezelfde manier getroffen”, zei hij.