Het ‘ejército’ van peces guppy met het bestrijden van dengue in de ziekte van Colombia

In de Colombiaanse stad Cali, in de wereld van het land, is er een bepaald ‘uitschot’ van guppy’s die constant de strijd tegen dengue aangaan, de virale ziekte die een reis van Egyptische muggen overdraagt ​​en die u ha cobrado miles de vidas humanas in Latinoamérica.

Deze bataljon van guppy’s, een klein dier dat ongeveer 5 centimeter kan duren, kan de larven van de muggen onder controle houden, die in het water terechtkomen, ‘sembrados’ in tanques, tins, verlaten zwembaden, decoratieve fuentes en het water van water.

“De trabajo met sommige guppies is erg vreemd in de regio. Deze dieren komen de larven van de dengue-muggen tegen en laten zien dat er veel gevallen zijn”, aldus de EFE-secretaris van Salud de Cali, de Duitse Escobar Morales .

Mensen, deze mensen zijn bevriend met de middelmatige omgeving, maar u hoeft geen gebruik te maken van deze dingen en kunt u ‘sembrados’ in de waterstand gebruiken om de overdracht van muggen te reproduceren.

“Met de realisatie van 400 controle-acionen met deze dieren in verschillende processen van siembra, en er wordt voortdurend toezicht gehouden op de situatie, lijkt het alsof ze worden geanalyseerd als er een paar levens zijn”, met vermelding van Escobar Morales.

De aandacht van de Panamericana de la Salud (OPS), Latinoamérica leeft in een van de epidemieën van dengue met meer ernstige gevallen, en er zijn meer dan 6,1 miljoen gevallen van gevallen van besmetting geregistreerd, die vertegenwoordigen een toename van een 254% in de vergelijking van de tweede periode van 2023, ademt een 458% met betrekking tot de promotie van de laatste 5 jaar.

Países in Peru, Brazilië, Mexico en Colombia zijn vaak meer gevallen die tot de endémicos behoren.