Oefening TradeWinds 2024 gaat van start op Barbados


Troepen die ongeveer 36 deelnemende landen vertegenwoordigen, marcheren tijdens de parade ter gelegenheid van de opening van de 39e enscenering van Exercise TradeWinds. (Foto door Shanna More)

WMet de deelname van meer dan 1.200 troepen uit 36 ​​verschillende landen ging Exercise TradeWinds 2024 (EXTW24) zaterdag officieel van start in Barbados, wat het 39e jaar markeerde.

De jaarlijkse militaire oefening wordt georganiseerd door de Barbados Defense Force (BDF) en het United States Southern Command (SOUTHCOM) met als doel de interoperabiliteit en paraatheid van de geallieerde strijdkrachten te vergroten, en als onmiddellijk doel de veiligheid voor de komende jaren te garanderen. ICC Heren T20 Wereldbeker 2024.

Tijdens de openingsceremonie, gehouden op de Paragon Base in Christ Church, sprak de stafchef van BDF, Commodore Errington Shurland, over de dubbele focus van EXTW24.

“Oefening TradeWinds is een duidelijke demonstratie van verbeterde samenwerking en bereidheid tussen partnerlanden bij het beschermen van het Caribisch gebied tegen zich ontwikkelende dreigingen,” zei hij.

“Inderdaad, de waarde van Exercise TradeWinds is keer op keer gerealiseerd en de oefening van dit jaar komt bijzonder op het juiste moment om ons te helpen bij onze voorbereiding op het organiseren van de International Cricket Council T20 Men’s Cricket World Cup.”

Shurland herhaalde het belang van de oefening voor het versterken van het vermogen van de regio om effectief te kunnen omgaan met en reageren op eventuele dreigingen die zich tijdens dergelijke grootschalige internationale evenementen kunnen voordoen, en moedigde de deelnemers aan om het beste uit hun trainingservaring te halen.

Karels; SOUTHCOM’s directeur oefeningen en coalitiezaken, Kevin Bostik; Stafchef van de BDF, Commodore Errington Shurland; Plaatsvervangend commandant van het Amerikaanse leger Zuid, brigadegeneraal Monie Ulis en gastlandhoofdplanner, commandant Mark Peterson tijdens de parade bij de opening van Oefening TradeWinds 2024.

SOUTHCOM’s directeur Oefeningen en Coalitiezaken, Kevin Bostick, motiveerde soldaten ook om hun betrokkenheid bij EXTW24 te maximaliseren door terug te keren naar hun respectievelijke dienstlanden en hun teamgenoten te leren wat ze hebben geleerd.

HCOM’s directeur Oefeningen en Coalitiezaken, de heer Kevin Bostik; Stafchef van de BDF, Commodore Errington Shurland; Plaatsvervangend commandant van het Amerikaanse leger Zuid, brigadegeneraal Monie Ulis en gastlandhoofdplanner, commandant Mark Peterson tijdens de parade bij de opening van Oefening TradeWinds 2024.

De plaatsvervangend commandant van het Amerikaanse leger Zuid, brigadegeneraal Monie Ulis, deelde de collectieve gevoelens van regionale paraatheid en schetste de bredere doelstellingen van de training en verbond deze met mondiale veiligheidsuitdagingen.

“Alles waar je hier op traint is gebaseerd op de mensenrechten, de rechtsstaat en de professionalisering van partnerlegers en ondersteunende overheidsinstanties, waardoor onze strijdkrachten aanpasbaar, getraind en klaar zijn om te reageren op grensoverschrijdende uitdagingen, natuurrampen en rampen. het handhaven van de regionale veiligheid en welvaart in het hele Caribische gebied en het Caribische bekken”, legt Ulis uit.

De brigadegeneraal benadrukte dat de deelname van meer dan 1.000 geüniformeerde personeelsleden dit jaar een voorbeeld is van een gedeeld engagement van de deelnemende landen als verdedigers van gemeenschappelijke waarden.

“Onze verenigde aanwezigheid hier vandaag is een demonstratie van onze duurzame relatie en toewijding aan het vergroten van de paraatheid bij rampen en de regionale veiligheid terwijl we blijven samenwerken”, vertelde Ulis, erop wijzend dat vertegenwoordigers van de VS alle takken van het leger betrekken, inclusief de actieve dienst, de Nationale Bewaker, evenals de reservecomponent.

Hoofdplanner van Oefening TradeWinds 2024, commandant Mark Peterson, die ook de openingsceremonie toesprak, herhaalde de coöperatieve geest van de oefening.

“Terwijl we uit verschillende landen, met verschillende achtergronden en ervaringen samenkomen, zijn we verenigd door een gemeenschappelijk doel om onze gemeenschappen te versterken, onze partnerschappen te versterken en de samenwerking tussen onze strijdkrachten te bevorderen”, zei hij.

Peterson benadrukte het belang van eenheid en collectieve inspanning bij het bereiken van de doelstellingen van de oefening, en uitte zijn dankbaarheid jegens alle deelnemers.

De openingsceremonie ging gepaard met een parade waaraan 10 leden uit elk deelnemend land deelnamen en werd geleid door paradecommandant, luitenant-kolonel Dwayne Edwards van de Trinidad en Tobago Defense Force en leidende onderofficier, majoor Ryan Brigall van de Guyana Defense Force. (SM)