Er zijn drie lichamen geborgen, waarschijnlijk die van twee Australiërs en Amerikanen die vermist raakten, zeggen aanklagers

MEXICO-STAD (AP) – Drie lichamen die in een gebied van Baja California zijn teruggevonden, zijn waarschijnlijk die van de twee Australiërs en een Amerikaan die afgelopen weekend vermist raakten tijdens een kampeer- en surftrip, zei het openbaar ministerie zaterdag.

Hoewel er nog geen bevestiging is op basis van forensisch onderzoek, betekenen fysieke kenmerken – inclusief haar – dat de kans groot is dat de lichamen die van de drie toeristen zijn, meldde de lokale tv-zender Milenio, onder verwijzing naar hoofdofficier van justitie María Elena Andrade Ramírez.

“Er wordt aangenomen dat (de lichamen) degenen zijn die worden onderzocht”, vertelde een medewerker van het openbaar ministerie, die niet bevoegd was om bij naam te worden geciteerd, aan Associated Press.

“Er werd een vierde lichaam gelokaliseerd. Het heeft geen betrekking op de drie buitenlanders. Het vierde lichaam lag daar al een hele tijd”, voegde de functionaris eraan toe.

De plaats waar de lichamen werden ontdekt nabij de gemeente Santo Tomás lag vlakbij het afgelegen kustgebied waar donderdag de tenten en de vrachtwagen van de vermiste mannen werden gevonden op een afgelegen stuk kust.

De mannen – door familieleden geïdentificeerd als de broers Jake en Callum Robinson uit Australië en de Amerikaan Jack Carter Rhoad – werden zaterdag vermist. Ze kwamen dit weekend niet opdagen op hun geplande accommodatie.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei: “We zijn op de hoogte van deze rapporten (van instanties) en houden de situatie nauwlettend in de gaten. Op dit moment hebben we verder geen commentaar.”

De aanklagers van Baja California hadden donderdag gezegd dat ze drie mensen in de zaak ondervroegen. Vrijdag zei het kantoor dat de drie waren gearresteerd en beschuldigd van een misdrijf dat gelijkwaardig was aan ontvoering. Het was onduidelijk of er nog meer aanklachten tegen hen zouden volgen.

María Elena Andrade Ramírez, de hoofdaanklager, zei dat het bewijsmateriaal dat samen met de verlaten tenten werd gevonden, verband hield met de drie mensen die werden ondervraagd over de vermiste buitenlanders.